Деца рисуват големи художници за нови боички (галерия)

Изложбата може да бъде видяна до 5 юни в арт галерия \"Нюанс\"

Деца рисуват големи художници за нови боички (галерия)

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Малки талантливи деца рисуват през последните години творби на световноизвестни и български художници. Над 80 от най-добрите произведения на невръстните таланти бяха подредени в изложба "ГОЛЕМИТЕ и МАЛКИТЕ" в софийската арт галерия "Нюанс", съобщава Kmeta.bg.

 

Творбите им могат да бъдат разгледани до 5 юни. Всеки, който желае да поощри развитието на таланта на децата, може да закупи техни творби. Децата са рисували по творби на Пикасо, Любен Зидаров, Кольо Карамфилов, Иван Милев, портрет на Фрида и много други сюжети и картини.
 

На официалното откриване на изложбата снощи стана ясно, че децата са от ателие "Прегърни ме". Ателието е създадено през 2005 г. с безкористна цел - през всички почивни дни там се организират кръжоци по рисуване за изоставени от родителите си деца, които се отглеждат в домове.
 

Доброволци помагат на малките таланти да се придвижат от домовете за изоставени деца до ателието, в което хлапетата и младежите се пренасят в света на изкуството. Те прерисуват световни и български художници по теми. Понякога рисуват, докато сушат музика. 
 

"Ателие „Прегърни ме” е създадено, за да даде шанс на изоставените ни деца, за да им покажем живота, който им е отказан. Ателието е уютно и красиво място, което те посещават с радост.
 

Там техни приятели са художници, артисти, писатели и журналисти, с които заедно рисуват, четат книги, илюстрират приказки, играят на театър, гледат филми и разговарят, майсторят парцалени кукли и копринени ангели, шият чанти. В ателие „Прегърни ме“ децата се учат да могат. Учат се да вярват. Учат се да имат бъдеще. Там има деца от домове, които години наред се отдават на изкуството", казват от екипа на Милена Нейова, създател и ръководител на ателие "Прегърни ме". 
 

Сега над 80 от най-добрите творби, излезли из под четките на малките художници през последните 3 години, са подредени в изложбата "ГОЛЕМИТЕ и МАЛКИТЕ" в арт галерия "Нюанс".
 

Всеки, който желае, може да се сдобие с творба на малките таланти. Със събраните средства ще бъдат закупени материали за ателието, включително и боички, за да бъдат подпомогнати децата да продължат да творят и да изучават приказния свят на изкуството.

Коментари: 0