Disney изисква всички служители да бъдат ваксинирани

Компанията е дала 60 дни на работещите в офисите да минат пълен курс на ваксинация, изискването ще важи и за новите служители

Disney изисква всички служители да бъдат ваксинирани

Снимка: Pixabay

500 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Walt Disney Co заяви в петък, че прави ваксинацията задължителна за всички служители, които обаче не са част от синдикатите в САЩ. Причината за предприетите мерки е силно заразният вариант Delta на COVID-19, който води до възраждане на случаите, пише Reuters.

Служителите, които все още не са ваксинирани и работят на място, ще имат 60 дни от днес, за да попълнят своите протоколи. Всички служители, които все още работят от вкъщи, ще трябва да предоставят документ за ваксинацията преди завръщането си, с някои ограничени изключения“, обяви Disney.

Компанията също така заяви, че всички новоназначени служители ще трябва да бъдат напълно ваксинирани преди да започнат работа.

Съобщението на Disney идва, след като големите технологични компании, включително Google, Uber и Facebook заявиха по-рано тази седмица, че всички служители в САЩ трябва да се ваксинират, за да влязат в офисите.

Здравните власти във вторник заявиха, че американците, напълно ваксинирани срещу COVID-19, трябва да се върнат към носенето на маски на закрити обществени места в региони, където коронавирусът се разпространява бързо.

Подкрепи Economic.bg