Дизайнерско студио предлага плаващ фитнес по Сена в Париж

Плавателният съд ще се задвижва от енергията на фитнес уредите, които хората използват

Дизайнерско студио предлага плаващ фитнес по Сена в Париж
4238 ~ 1 мин. четене

Известното студио за дизайн и иновации Carlo Ratti Associati представя проект за плаващ фитнес по река Сена в Париж. Лодката ще се задвижва от енергията на фитнес уредите, които хората използват. Разработено като съвместна инициатива, предложението отговаря на търсенето на местните жители "относно градската и публичната инфраструктура.“

Иновативният фитнес проект на Париж е иницииран от Carlo Ratti Associati, компанията за производство на фитнес уреди Technogym, нестопанската организация ONE и институтът за градска регенерация Urbem.

Това, което те се надяват да постигнат чрез настоящото предложение е да се демонстрира потенциала на човешката енергия в захранването на превозни средства.  "Парижкият фитнес ще изследва потенциала на човешката сила и е интересно да се види как енергията, генерирана от една тренировка във фитнеса всъщност може да помогне да се задвижи лодка", коментира Карло Рати основател на дизайнерското студио.

„Фитнес корабът“ ще е дълъг 20 метра и в него ще могат да тренират 45 човека, които ще могат да използват специална серия фитнес оборудване Artis, което превръща енергията, произведена по време на тренировка в електричество. Посетителите ще могат да следят своите енергийни данни и външни условия чрез екран с добавена реалност, който показва информацията в реално време.

Плавателният съд ще работи целогодишно като през лятото ще бъде открит, а през зимния сезон ще бъде покрит с панорамна остъклена фасада, която ще улавя градския чар на френската столица.  

Подкрепи Economic.bg