Днес е „Черният петък”

Очаква се магазините в САЩ да бъдат посетени от повече от 140 милиона жители, като всеки от тях смята да похарчи средно по 300 долара

Днес е „Черният петък”
304 ~ 1 мин. четене

Днес е „Черен петък” – на този ден започва сезонът на коледните разпродажби. Много магазини отварят врати в полунощ и дори преди това. Пред много от търговските центрове тълпи купувачи се бяха наредили от рано на опашка, за да се възползват от намалените цени.

Мнозина пренебрегнаха традиционната вечеря за Деня на благодарността, за да не пропуснат изгодните отстъпки. Обикновено за празника магазините в цялата страна са затворени, но заради конкуренцията разпродажбите започват все по-рано.

Според американската федерация на търговците на дребно тази година през "Черния петък" и следващите го почивни дни магазините ще бъдат посетени от повече от 140 милиона американци, като всеки от тях смята да похарчи средно по 300 долара.

Черният петък е сред най-натоварените моменти в годината. Интересът на потребителите към 29 ноември постоянно нараства. Това личи от класацията на 10-те дни с най-големи продажби. От 1993 до 2001-а въпросната дата заема между 5-то и 10-о място, през 2002 и 2004-а - второ, а от 2003 до 2005-а - е на първо място. Според статистиките през 2013 г. сред най-посещаваните интернет магазини са "Амазон" и "Ибей".

Подкрепи Economic.bg