Днес е денят Х за нов кабинет

Реформаторският блок и ГЕРБ ще разговарят за съставяне на правителство

Днес е денят Х за нов кабинет
Днес е денят Х, в който ще стане ясно ще бъде ли съставен нов кабинет в рамките на 43-я парламент. 

Представители на Реформаторския блок и ГЕРБ ще се срещнат, за да договорят евентуално ново правителство с мандат на РБ.

Реформаторите получиха мандата миналия вторник и утре е денят, в който трябва или да го върнат на президента Росен Плевнелиев, или да обявят съставянето на кабинет. От формацията държат, ако съставят кабинет, той да бъде оглавен от министър-председателя в оставка Бойко Борисов. По-рано през седмицата обаче той заяви, че отказва да оглави кабинет на РБ, но даде знак, че в парламента ГЕРБ ще подкрепят правителство на дясната формация.

Вчера лидерът на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов също обяви, че ще подкрепят кабинет на РБ, но имената на министър-председателя и министрите допълнително ще бъдат уточнявани.

От Патриотичния фронт също са дали съгласие да подкрепят кабинет на РБ в рамките на сегашния парламент, но при определени условия.

Цветанов допълни, че се полагат максимални усилия да се изчистят различията по различни теми на трите групи - на ГЕРБ, РБ и ПФ.

Ако се стигне до съставяне на правителство, ДСБ ще изтегли депутатите си от парламента, обяви лидерът на формацията Радан Кънев пред Дарик.

Лидерите на Реформаторския блок се събраха на среща в централата на "Раковски" 134 след 9.00 ч. тази сутрин. Преди това лидерът на СДС Божидар Лукарски е провел ранно заседание на Националния изпълнителен съвет на сините. 

Срещата на РБ предшества разговора с премиера в оставка Бойко Борисов, който ще бъде в 11.00 ч. и на който ще бъде взето окончателно решение за реализирането на мандата. 
Коментари: 0