Днес е финалът на конкурса \"Mr. & Mrs. Икономика\" 2014

Читателите на Economic.bg имаха възможност да изберат победителя в категория най-добър \"Старт в кариерата\", в която участие взеха 52 компании

Днес е финалът на конкурса \

Снимка: Икономика

3836 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg
Днес, 26 ноември, ще се проведе церемонията по награждаването на победителите в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" 2014. Тази година са номинирани 38 предприемачи в 7 основни категории. Победителите ще получат традиционната статуетка "Рибарят и златната рибка". Бляскавата церемония ще се състои в Националния исторически музей (НИМ) от 19:00 часа.

Тази година Комитетът по номинациите за наградите "Мистър и Мисис Икономика  2014" предложи учредяването и на специална награда, която да бъде връчена на хората, станали символ на новаторството в  областта на рисковото финансиране и акселераторите на бизнес идеи: Eleven - Accelerator Venture Fund със съоснователи Дилян Димитров, Даниел Томов, Ивайло Симов и  LAUNCHub със съоснователи Любен Белов и Тодор Брешков.

Освен нея в конкурса има и категория най-добър "Старт в кариерата", в която са номинирани 52 компании, а победителят беше избран директно от хората чрез онлайн гласуване.

"Мистър и Мисис Икономика" е най-значимият икономически форум, провеждан в България след демократичните промени. Конкурсът се организира всяка година от списание "Икономика", като се награждават личностите и компаниите, които през съответната година имат най-голям принос в развитието на българската икономика. Тази година освен двете големи награди - "Мистър Икономика" и "Мисис Икономи", признание ще получат мениджърите на още 5 компании, номинирани в останалите категории.

Окончателният избор ще бъде направен от 33-членно жури, съставено от икономисти, финансисти, анализатори, хора от бизнеса и победителите от предходната година. Методологията за подбора на номинираните е изготвена от екипа на списание "Икономика", но за да няма съмнение, номинациите са съгласувани и одобрени от 5-членен Комитет по номинациите.

Тазгодишните номинации на конкурса са разделени в общо 7 категории:

- Мистър Икономика
- Мисис Икономика
- Финанси
- Индустрия
- Търговия, Услуги и Логистика
- ИКТ, Аутсорсинг и Бизнес Услуги
- Земеделие и Хранително-вкусова промишленост
Подкрепи Economic.bg