Днес ще стане ясно наказанието на България заради расисткия скандал

Дисциплинарната комисия на УЕФА трябва да заседава днес

Днес ще стане ясно наказанието на България заради расисткия скандал

Снимка: Uefa.com

България очаква да научи днес наказанието си за скандалите, съпътствали мача на националния отбор по футбол с Англия (0:6). Двубоят от 14 октомври попадна в центъра на вниманието в световен мащаб заради това, че играта два пъти беше спирана заради расистки прояви по трибуните.

Според информацията на АФП от дните след мача дисциплинарната комисия на УЕФА трябва да заседава днес.

Скандалите доведоха до големи сътресения в българския футбол. Още в деня след срещата президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че подава оставка. Тя му беше поискана от министър-председателя Бойко Борисов.

От УЕФА обявиха, че срещу България са повдигнати четири обвинения. Те са за расистко поведение, хвърляне на предмети, нарушаване на реда по време на изпълнението на националните химни и за показване на повторения на таблото на стадиона.

Много анализатори, както и английските медии, призоваха УЕФА да действа с твърда ръка. Същото заяви през сълзи и бившият национал Христо Стоичков. „Да се затвори стадионът. Или по-тежко - като в Англия преди години. Пет години без да участват (в турнири). За да се научат веднъж завинаги, че тези наркомани... Не заслужават хората да страдат“, заяви той.
Коментари: 0