От днес е отворено кръстовището на „Цар Борис III“ и „Житница“

Ремонтите по едно от най-възловите пътни трасета в София продължиха над 3 години

От днес е отворено кръстовището на „Цар Борис III“ и „Житница“
След повече от три години на ремонти движението по едно от най-възловите пътни трасета в София се пуска изцяло от днес. От тази сутрин се отваря кръстовището на булевард „Цар Борис ІІІ“ и улица „Житница“, съобщи bTV.

Участъкът беше частично ограничен още от март 2016 г. заради строителството на метрото. Възстановяват се маршрутите на автобусни линии 73, 83 и 102, каквито бяха до преди големия ремонт.

Заради изграждането на кръстовището на две нива се въвеждат промени в посоката на движение на улици в карето между бул. "Цар Борис ІІІ" – бул. "Гоце Делчев" - ул. "Дойран" и ул. "Пирински проход".

Ремонтните дейности се проточиха толкова много, тъй като по трасето бе изградено кръстовище на две нива. Неговото строителство вървя паралелно с изграждането на третия лъч на метрото в района, което включва новата метростанция в Красно село. Тя се намира именно на кръстовището между бул. "Цар Борис III" и ул. "Житница". Там беше изградено тунелно преминаване от бул. „Гоце Делчев“ към ул. „Житница“ под бул. „Цар Борис III“. Новото кръстовище на две нива оскъпи ремонта на пътния участък с 5 млн. лв.
Коментари: 0