Доналд Тръмп води с 2% пред Хилари Клинтън

Републиканецът има сериозна преднина при независимите

Доналд Тръмп води с 2% пред Хилари Клинтън

Кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп поведе с 2% преднина пред Хилари Клинтън в анкета за общественото мнение на CNN/ORC. Той е получил 45% от гласовете на избирателите срещу 43% на Хилари Клинтън. 

През последните два месеца надпреварата между двамата кандидати за Белия дом е ожесточена. В началото на август Клинтън водеше пред Тръмп с 8% в допитване сред вече регистрираните гласоподаватели. 

Подкрепата за двамата кандидати намалява от страна на избирателите по пол. възраст, образование и партийни пристрастия. Тръмп и Клинтън имат почти еднаква подкрепа от партиите си - 92% от демократите подкрепят Клинтън, а 90% от републиканците стоят зад Тръмп. Той обаче има сериозна преднина при независимите - 49% от тях казват, че ще гласуват за него, докато съперницата му е подкрепяна едва от 29%.

Битката между двамата продължава, кандидатът от Републиканската партия заяви, че е "приел задължението" да излезе лично срещу своя съперник от Демократическата партия Хилари Клинтън по време на трите бъдещи излъчвани по телевизията предизборни дебати. Той дори се пошегува, че само природно бедствие би го възпряло да се изправи срещу Клинтън.

Дебатите ще се проведат на 26 септември в Ню Йорк, на 9 октомври във Вашингтон и на 19 октомври в Лас Вегас.

Коментари: 0