Дончева: ДПС и „Има такъв народ“ си подават топката

Депутатът от ИБГНИ се чуди защо се бави актуализацията на бюджета, а се бърза с избирането на гуверньор на БНБ

Дончева: ДПС и „Има такъв народ“ си подават топката

Снимка: БТА

1760 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Има подаване на топката между ДПС и „Има такъв народ“, което недвусмислено говори за отдавна създадени трайни отношения, които са на практика постигната консолидация. Това каза Татяна Дончева от ИБГНИ в кулоарите на парламента.

ДПС са категорични противници на служебното правителство, на някои министри в него, на всякакви реформи на съдебната система, на всякакви стъпки, които застрашават икономическите им отношения. Те получиха най-ресурсните комисии, няма никакво обяснение освен за отношения с ИТН, за които не е говорено“, добави тя.

Според Дончева актуализацията на бюджета не бива да се бави. „Тя е три странички, защо на ИТН ѝ трябват три седмици? Ами като дойде дебелият бюджет ноември – три години ли ще им трябват, за да минат тестето с листите?“, коментира тя.

Тя попита още защо се бави тази актуализация, а се бърза да се избере управител на Българската народна банка.

„Това трябвало да стане в много спешен порядък. Защо? Защото има парламент с висока обществена репутация? Защото можем да постигнем съгласие за някой авторитетен банкер, който е авторитетен за българските граждани? Или заради някаква тяхна общност на мнозинството? Нямам обяснение. Искаме това, което започна служебното правителство и изкара донякъде, да не бъде върнато обратно – не само бюджетът, но и всички други мерки, може да бъде върнато положението обратно“, каза още тя.

Подкрепи Economic.bg