ДСБ изключи Петър Москов от партията

Решението е на Арбитражния съвет на партията

ДСБ изключи Петър Москов от партията

Министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов е изключен от Демократи за силна България (ДСБ) с решение на Арбитражния съвет на партията. Това стана ясно след заседание на ДСБ на 18 декември, съобщават от пресцентъра на партията. 

„Изключили са ме от ДСБ, а ще ме интернират ли със семейството или само са ме изключили от партията?“ Това коментира пред здравният министър в оставка Петър Москов във връзка с изключването му от ДСБ, цитиран от агенция "Фокус".

На въпрос очаквал ли е да го изключат от ДСБ, Москов заяви, че не може да очаква, че преди Коледа 2016 г. различия в мненията и позициите могат да бъдат причина за такова нещо, но всеки си прави сметката.

Министърът в оставка не отговори еднозначно на въпроса като какъв ще участва в преговорите за съставянето на служебно правителство. "Вие наистина ли продължавате да считате, че това, което ме питате е важно и е свързано с вълнението на зрителите или слушателите ви?”, попита Москов.

Той допълни, че срещите между Реформаторския блок и Патриотичния фронт за новия кабинет ще продължат утре. „Вече има принципно съгласие, че на основата на програмата за управление, като че ли, има мнозинство, което да може да застане зад нов кабинет. Срещите продължават в детайл и експертиза днес и утре”, добави Москов.

По думите му, когато темата с програмата и пълната яснота в цялата конкретика бъдат напълно съставени и приключени, тогава ще има повече ясното относно фигура на министър-председател и състав на кабинета.

Днес Москов бе сред представителите на Реформаторския блок на срещата между ГЕРБ и РБ за съставяне на нов кабинет в настоящия парламент. В нея взеха участие и председателят на ДБГ Меглена Кунева, лидерът на СДС Божидар Лукарски, председателят на БЗНС Николай Ненчев, председателя на Парламентарната група на блока Найден Зеленогорски. Събранието вече приключи, но все още няма подробности как е преминала срещата. 

Петър Москов остана здравен министър в правителството на Борисов 2, въпреки решението на ДСБ от преди година да излезе в опозиция.

През 2004 г. Петър Москов е член на Инициативния форум за създаване на нова дясна партия и учредител на ДСБ. На националното събрание през 2007 г. е избран за член и на Националното ръководство на партията. През 2009 г. става съпредседател на предизборния щаб на Синята коалиция.

През 2013 г. е избран за заместник председател на ДСБ. За изборите през май се кандидатира като водач на листата от гр. Русе. Въпреки че коалицията ДСБ-БДФ не влиза в парламента, според броя гласове, той е на четвърто място по подкрепа след водачите на листите на ДСБ в София, Пловдив и Варна.

На предсрочните парламентарни избори през октомври 2014 г. е избран за депутат в 43-то НС от 24-ти многомандатен избирателен район в София. Избран е за министър на здравеопазването на 7 ноември 2014 г. от 43-то Народно събрание.

Коментари: 0