Движението през \"Капитан Андреево\" е възстановено

Пунктът беше затворен цял ден заради наводнение

Движението през \
184 ~ 1 мин. четене
Преминаването през ГКПП „Капитан Андреево“, който днес беше наводнен, е възстановено. Това съобщи в заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов пред радио Фокус.

Образувала се е близо 10 км опашка от товарни автомобили, но се очаква тя да намалее. 

Колона от преминаващи се е образувала днес и на ГКПП „Лесово“, след като „Капитан Андреево“ е бил затворен, но и там ситуацията се е нормализирала.

Над половин метър вода наводни снощи ГКПП „Капитан Андреево“ и преминаването през граничния пункт бе спряно до отводняване.

Усложнена остава обстановката в Елхово и Стралджа, където е възможна евакуация на населението, каза още зам.-министър Красимир Ципов. По думите му в Елхово ситуацията е тежка, реката е на ниво от 3,8 метра и при достигане от 4 метра предстои да бъде проведена евакуация на населението. 

„Хората трябва да изпълняват указанията на компетентните органи, защото се касае за запазване на техния живот и здраве“, каза още Ципов. Той допълни, че с повишено внимание трябва да се следят и язовирите „Копринка“ , „Тракиец“ и „Жребчево“, и ако се наложи, да се приложи плана за евакуация при бедствия и аварии.

Няколко стотин сигнала са получени през деня в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ за извършване на аварийно-спасителни дейности, уточни още заместник-министърът. Усложнена остава и обстановката в Бургас, където се е наложила евакуацията на хора, заради високото ниво на яз. „Маринка“, 
Подкрепи Economic.bg