Държавните почивки за учениците продължават с 3.2 млн. лв.

Министерският съвет отпусна средствата, с които ще се платят вече осъществени екскурзии и бъдещите

Държавните почивки за учениците продължават с 3.2 млн. лв.

Снимка: Красимир Свраков

424 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Кабинетът одобри още 3.2 млн. лв. по Националната програма „Отново заедно“, която изпраща ученици и учители на почивка в страната, но и подпомага туристическия сектор в страната. С отпуснатите средства ще бъдат финансирани както вече реализирани, така и предстоящи почивки по програмата. Ще бъдат обезпечени пътуванията на 8783 ученици и 888 учители или други ръководители.

Настоящото финансиране се разпределя между 271 училища - 242 общински и 29 държавни. Парите за общинските училища се отпускат по бюджетите на общините, а за държавните - по бюджетите на съответните министерства. Министерството на образованието и науката финансира 70% от заявената сума при подаване на формуляра за участие от училищата и 30% - при изпращане на сключения договор с туроператор по електронен път.

Въпреки че програмата бе спряна заради влошената епидемична обстановка, нейният срок бе удължен до 14 септември 2022 г. Лагерите ще могат да се провеждат в периодите, когато епидемичната обстановка в страната позволява това.

Това е шестото финансиране по програмата. С предишни решения бяха одобрени общо над 8.8 млн. лв. Общият бюджет на „Отново заедно“ е 15 млн. лв. от средствата, предназначени за подпомагане на туризма.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg