EasyJet напуска Лондон

Над 1000 души ще загубят работата си

EasyJet напуска Лондон

Британската нискотарифна авиокомпании EasyJet  се отказва от седалището си в Лутън, Лондон и вече е заета в търсене на нови пунктове за регистрация на континента, за да избегне най-лошите последици за компанията след Brexit. Това официално обяви изпълнителният директор Каролин Лукас. В интервю за Sky News, ръководителят на компанията потвърди, че този въпрос не се отнася до "ако", а към категорията "къде и кога".

Решението на компанията да напусне Обединеното Кралство е сигурно. EasyJet вече е започнала разговори с представители на други европейски държави за повторно издаване на полетните сертификати на компанията.

Стратегическата цел на лоу-коста е запазване на географията на полетите и условията на работа на единния европейски пазар.

В момента, точката на кореспонденция на авиокомпанията е Лутън, където за поддръжката на самолети и полети работят около 1000 души. Авиокомпанията няма да форсира събитията, структурните реформи и оперативните промени ще влязат в сила, когато в преговорите между Великобритания и ЕС има известна яснота.

Коментари: 0