EasyJet тества смарт обувки

Вградена технология ще ориентира хората в градовете

EasyJet тества смарт обувки

Снимка: EasyJet

EasyJet разкри прототип на смарт обувки – наречени „Sneakairs” – които със своята вградена технология могат да помагат на потребителите да опознават нови градове с лекота, същевременно разглеждайки и възприемайки заобикалящата среда, без да се губят. Революционната умна обувка, показана по време на събитието “Barcelona Street Project” е снабдена с технология, която се свързва чрез Bluetooth с приложение за смартфон и посредством GPS на телефона, насочва пешеходеца накъде да върви, задействайки малки вибриращи датчици в обувката.

Технологията може да помогне на туристите да опознават забележителности, без да използват карта или телефон за упътвания – напълно подходящо за намиране на обратния път до хотела след една нощ, прекарана например на бул. „Лас Рамблас“ в Барселона. Прототипът Sneakair на еasyJet може да бъде разработен за в бъдеще за закупуване от пътниците по време на полет.


еasyJet е известна с използването на технологиите, за да улеснява пътуването на своите 70 милиона пътници. От миналата година авиокомпанията помага на пасажерите да се ориентират на летищата чрез технологията Mobile Host - функция на нейното мобилно приложение, която дава полезни насоки на хората, докато се придвижват на летищата. Сред тези насоки са упътвания към изходите за самолетите и навременна информация за номера на изходите към самолетите, както и за багажните ленти.

Прототипът Sneakair е тестван на събитието  Barcelona Street Project от случайни минувачи, наслаждаващи се на забележителности като къщите на Гауди „La Pedrera“ и „Casa Batlló“ в квартала Gràcia, без да се налага постоянно да проверяват картата, за да се движат из града.


През последните години еasyJet приветства технологиите, за да улеснява пътуванията. Мобилното приложение на еasyJet е най-бързото достъпно приложение на авиокомпания и вече е било изтеглено повече от 16 милиона пъти. Почти 100 000 пътници са използвали мобилни бордни карти само през миналата седмица.

Коментари: 0