ЕБВР ще финансира инвестициите на \"ЧЕЗ Разпределение България\"

Кредитът е в размер на 116 млн. евро

ЕБВР ще финансира инвестициите на \

„ЧЕЗ Разпределение България“ ще получи кредит в размер на 116 млн. евро от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Споразумението е било подписано на 2 ноември, съобщават от енергийната компания.

Заемът е предназначен за финансиране на инвестиции на компанията за периода 2016-2017 г. и е с период на изплащане от 7 години. Инвестиционният план за периода на усвояване на кредита е амбициозен и е в размер над 210 млн. лв.

„Доволни сме да обявим, че финализирахме преговорите и подписахме споразумението с ЕБВР. Средствата ще бъдат използвани от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД за инвестиции в активи в регионите на територията, обслужвана от ЧЕЗ – Западна България, за придобиване на енергийни съоръжения, изградени от трети страни, за подобряване на качеството и сигурността на електрозахранването и намаляване на загубите. Ще вложим средства в изпълнение на плана за развитие на стратегическата инфраструктура на София и в присъединяване на нови клиенти“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Коментари: 0