Египет заплаши Apple със съд

Антимонополният орган на страната обвинява американската компания в нечестни търговски практики

Египет заплаши Apple със съд

Снимка: Pexels

Египет обвини Apple в злоупотреба с влияние и заплаши компанията със съд. Кайро даде на американския технологичен гигант два месеца да премахне ограниченията спрямо местните дистрибутори, които египетският антимонополен орган намира за нечестни, пише Bloomberg.

Ходът срещу Apple и неговият регионален дистрибутор за Египет идва само дни, след като антимонополният орган на страната заяви, че американската компания нарушава местните закони, сключвайки споразумения за изключителни права за дистрибуция.

От Кайро посочват в официално изявление, че Apple блокира вноса на конкурентни продукти на компанията на пазара в Египет.

Позицията на правителството не изключва възможността за предприемане на правни действия срещу Apple и агента ѝ в Близкия изток Arab Business Machine (ABM). Докато компаниите имат право да определят зоните за продажби, пазарът в Египет остава изолиран от регионалния, като по този начин цените в страната са най-високите в Близкия изток, отбелязват от Египетския регулатор по конкуренцията.
Коментари: 0