ЕК одобри сделката между Microsoft и LinkedIn

Компанията очаква да разшири обхвата на предлаганите услуги след придобиването

ЕК одобри сделката между Microsoft и LinkedIn

Европейската комисия е одобрила планираното придобиване на професионалната мрежа LinkedIn от компания Microsoft с редица условия, съобщават от комисията. За да не се нарушават условията на конкуренция Microsoft предлага да поеме определени отговорности.

Компанията трябва да осигури възможност на производителите и разпространителите на персонални компютри да не инсталират LinkedIn като част от операционната система Windows и потребителите да могат да я изтриват, ако тя бъде инсталирана.

Microsoft по-рано обяви, че планира да затвори сделката за закупуване на LinkedIn през второто фискално тримесечие (октомври-декември). През юни тази година Microsoft се съгласи да купи LinkedIn за 26.2 млрд. долара в брой или на цена 196 долара за 1 акция.

Чрез сливането, което ще бъде най-голямото в историята на Microsoft, компанията очаква да разшири обхвата на предлаганите услуги. LinkedIn предоставя услуги за подбор на персонал, това осигурява по-голямата част от приходите, които са в размер на 3 млрд. долара през 2015 г. 

Коментари: 0