ЕК: Сайтовете за сравняване на цени за пътуване заблуждават

Първоначалната цена често се разминава с крайната

ЕК: Сайтовете за сравняване на цени за пътуване заблуждават
Европейската комисия обяви, че сайтовете за сравняване на цени и резервиране на пътувания заблуждават и потребителите имат все повече оплаквания. Това стана ясно след проверка на ЕК и органите на ЕС за защита на потребителите на 352 уебсайта, която показва, че 2/3 публикуваните цени в проверените сайтове не са достоверни.

Проверяващите са установили, че на по-късен етап при резервиране в голяма част от сайтовете са добавени допълнителни елементи към цената, без потребителите да са получили ясна информация за това. При други сайтове посочените цени не отговарят на наличната услуга.

Често се случва промоционалните оферти да не са налични и не става ясно каква е общата цена и как е била изчислена, съобщава Нова тв. 

Органите на Европейския съюз са поискали от уебсайтовете да бъдат напълно прозрачни по отношение на цените и да не представят офертите си по недвусмислен начин. 

През последните години онлайн резервирането се превърна в обичайна практика, а потребителите се сблъскват с все повече проблеми във връзка с пътническите услуги в интернет. 
Коментари: 0