Ето кои места трябва да посетите, ако отидете в Доха

Катар привлича все повече туристи с красиви пейзажи и впечатляваща архитектура

Ето кои места трябва да посетите, ако отидете в Доха

Снимка: Pixabay

Катар все още не се е утвърдила като туристическа държава. Въпреки това само за няколко години инфраструктурата на тази малка държава в Близкия Изток се разви много бързо и започна да привлича все повече туристи.

Сред най-новите архитектурни творения са луксозните хотели, огромните търговски центрове и новопостроените острови. Ето ги местата, които ще ви впечатлят, ако посетите столицата на Катар, Доха, пише Independent

Националният музей на Катар

Дори ако тази сграда, проектирана от известния френски архитект Жан Нувел, не съдържаше експонати, нейното архитектурно величие все пак я направи достойна за посещение. Музея е построен за 18 години и в него се показва развитието на страната от най-ранните времена на нейното развитие, до момента. Освен хиляди артефакти изложени в музея, може да се насладите и на художествените произведения на някои от най-известните художници от Ирак, Сирия, Франция и Катар.  

Крайбрежната алея Корниш

Дестинация, която за нищо на света не трябва да изпускате е Крайбрежната алея Корниш, която се намира в столицата на Доха. Бреговата линия е с дължина 7 километра и е под формата на полумесец. Ако искате да видите двете лица на Катар – старо и ново, то опредлено разходка по крайбрежието ще ви помогне да опознаете културата на тази държава. Най-подхдящото време за разходни по Корниш по изгрев или залез слънце, защото в останалата част на денонощието слънцето е много силно.

Музеят на ислямското изкуство

Тази зрелищна сграда съдържа безценни произведения на изкуството от множество страни от ислямския свят. От средновековна Испания до Могол Индия и Централна Азия. В галериите на музея може да се насладите на произведения на изкуството от слонова кост, красиви керамики, бижута, гравирано стъкло, както и дърводелство.

Направете си круиз

Разходка с традиционна катарска лодка ще ви „потопи“ в магията на Изтока. Лодките, които се предлагат на туристите тръгват от Музея на ислямското изкуства, така че това е идеалният завършек на вашата обиколко в Доха.

Не забравяйте, пустинята

Пустините на Катар са идеални за сафари с джип. А какво ще кажете за нощувка в арабски пустинен лагер? Да, опредлено това ще е преживяване, което ще помните цял живот. Освен това голяма част от туроператорите организират множество забавни дейности в пустинята, които определено трябва да се опитат.

Крепостта Ал Зубара

Разположено на северозападния бряг, тази крепост  е единственият останал цялостен градоустройствен план на арабския търговски град. Ал Зубара първоначално е построен от шейх Абдула бин Джасим Ал Тани през 1938 г., за да служи като станция на бреговата охрана, въпреки че някои изричат, че е построен, за да служи като полицейски участък. По-късно е реновиран в музей за показване на различни експонати и произведения на изкуството, най-вече за съвременни актуални археологически находки.

Коментари: 0