Евгени Крусев: Политическа е причината за недоволството за „Граф Игнатиев“

Зам.-кметът на София обясни, че няма как плочките да са равни, защото трябва да отвеждат дъждовната вода

Евгени Крусев: Политическа е причината за недоволството за „Граф Игнатиев“
Общественото недоволство заради изпълнението на ремонта на столичната ул. „Граф Игнатиев“ е подклаждано от политическата обстановка в страната. Това мнение изрази в сутрешния блок на bTV зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Той добави, че засега изобщо не може да коментира дали на него лично му харесва реализацията на проекта, тъй като все още предстоят ремонтни дейности. „Няма как плочките да са равни, тъй като те трябва да са под наклон, за да отвеждат водата“, заяви Крусев на въпрос защо отворената преди няколко дни част от улицата изглежда по въпросния начин.

Зам.-кметът каза също, че изпълнителят на ремонта „Джи Пи Груп“ вече е била глобявана с 50 хил. лв. заради лоша грижа за дърветата покрай улицата, затова няма проблем компанията отново да бъде санкционирана за състоянието на „Граф Игнатиев“, ако то остане такова след официалното завършване на ремонта.

Относно плочките около църквата „Св. Седмочисленици“ Крусев обясни, че общината е видяла предварително мостри и ги е одобрила. Той беше категоричен, че плочките няма да бъдат подменени, а единствено ще се фугират и така пространството около църквата ще бъде завършено.

Проектантът на ремонтите арх. Иво Пантелеев коментира, че в градове като Берлин и Мюнхен са правени проекти, сходни с този за градинката около „Св. Седмочисленици“, но там паветата са били 3-4 пъти по-скъпи на квадратен метър. Той отбеляза също, че в София е прекалено прашно, за да е възможно да се използват такива фугиращи смески и покрития, както в Берлин или Мюнхен.

„Не виждам с какво това би помогнало за изпълнението на ремонта на „Граф Игнатиев“, затова не предвиждам да си подам оставката“, отговори Крусев на въпроса дали ще се оттегли от поста си заради некачествения ремонт на улицата.
Коментари: 0