Facebook с нова функция за запознанства

Мрежата ще свързва хора, които си търсят половинка

Facebook с нова функция за запознанства
4988 ~ 1 мин. четене

Facebook ще създаде собствена функция за онлайн запознанства,като така се опита да влезе в бизнеса на приложения и мрежи от типа на Tinder. За целта потребителите ще си правят специални профили за запознанства. Те ще са видими само за хората извън списъка с приятели – и то само тези, които също си търсят половинка.

Огромното количество лична информация обаче ще помогне на Facebook да свързва по-ефективно самотните сърца, съобщава TechCrunch. Социалната мрежа ще свързва хората, на база на споделени от тях общи интереси.

Всеки участник ще има възможността да се свързва с хора, които не са от листата с приятелите му, чрез функциите Групи и Събития, като намери такива със сходни интереси.

Комуникацията ще се осъществява в отделен канал – не сред личните съобщения във Facebook или чатовете в WhatsApp. Тези, които искат да се свържат един с друг, ще могат да си пишат, но без да си пращат картинки или клипчета.

От социалната мрежа твърдят, че целта е изграждането на дългосрочни връзки. Анализатори обаче посочват очевидните рискове пред глобалната платформа – онлайн запознанствата не са лесен пазар и грешките при реализацията на този тип функционалности могат да наранят сериозно реномето даже на онлайн гигант.

Коментари: 0