Facebook се справи с проблема със споделянето на снимки

Засегнати са били потребители от Европа и САЩ

Facebook се справи с проблема със споделянето на снимки
Социалната мрежа Facebook обяви, че е успяла да се справи с проблема със споделянето на снимки в притежаваните от нея приложения и платформи, цитира „Ройтерс“. Вчера следобед потребители се оплакваха, че не могат да изпращат и получават изображения и видеоклипове, както и да качват такива в медиите Facebook, WhatsApp, Instagram. Проблемът обаче не беше решен до късна вечер, като от компанията обявиха , че работят по проблема.

"По време на една от рутинните ни операции по поддръжка сме създали проблем, станал причина някои хора да изпитат трудности при изпращането на изображения и видеоклипове", съобщиха от Facebook.

Компанията, която получава десетки милиони долари от рекламни приходи ежедневно, отказа да коментира дали ще възстанови пари на компании. При подобен случай през март компанията заяви, че ще обмисли рефинансирането на рекламодателите за загубеното рекламно позициониране.

Според компаия за мониторинг на глобалния интернет трафик, причината за проблема е свързан с вътрешната инфраструктура или е проблем на приложение.

Коментари: 0