Фандъкова: Няма пейка на „Графа“ на цена 10 хил. лв.

Столичният кмет уточни, че паветата на пл. „Александър Невски“ остават

Фандъкова: Няма пейка на „Графа“ на цена 10 хил. лв.
1972 ~ 1 мин. четене
Няма пейки на цена 10 хил. лв.  на „Граф Игнатиев“, те са на стойност между 850 и 1290 лв. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БНТ по повод излязлата в медиите информация, че пейките на столичната улица са на стойност от 10 хил. лв. всяка. 

„Паветата на пл. „Св. Александър Невски“ ще останат и това не е новина, тъй като решението е от 2017 г.“, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова. В твърдението, че ще бъдат подменени, тя видя партийни интереси. „Моята позиция винаги е била, че в историческия център на града трябва да има минимални намеси по необходимост, за да запазим духа на стара София“, коментира тя.

Ще бъдат монтирани участъците на паважа в лошо състояние, като ще бъдат подменени и тротоарите. Остава решението зоната от ул. "Оборище" до храм-паметника „Св. Александър Невски“ да е пешеходна, заяви Йорданка Фандъкова. Срокът за изпълнение на ремонта е една година.

Има 10 големи обекта в София, където ще се проведат мащабни ремонти това лято. Два от тях столичният кмет определи като стратегически - продължаването на работата по вътрешния ринг на града и изграждане на канализационен колектор. Очаква се и продължаването на Южната дъга на Околовръстния път, както и ремонт на бул. „Президент Линкълн“ в Овча купел, наред с други.
Коментари: 0