Fashion Days отхвърля обвиненията на КЗК

Онлайн магазинът ще обжалва наложената глоба от 120 хил. лв.

Fashion Days отхвърля обвиненията на КЗК
Онлайн магазинът Fashion Days отхвърля обвиненията на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), че е подвел потребителите при провеждането на Великденската кампания тази година. В сряда антимонополният регулатор излезе с решение, че при кампанията от април, при която търговецът обяви 25% отстъпка на продукти, предварително цените са били вдигнати. В тази връзка бе наложена санкция в размер на 0.5% от оборота на предприятието за предходната финансова година, или близо 120 хил. лв.

В своето официално становище Fashion Days казва, че ще обжалва решението на КЗК и счита, че кампанията е проведена съгласно добрите бизнес практики.

Санкцията е наложена по повод четири продукта, които са били част от друга кампания (Spring Sale), приключила преди Великден, като след края й продуктите са се върнали на предишната си цена, пише още в становището.

В своето обяснение те посочват, че във Великденската промоция става въпрос за отстъпка на фактура, предоставяна с въвеждане на ваучер при поръчка над предварително обявена минимална стойност, която е приложима за всички продукти на сайта и не е насочена конкретно към някой от четирите продукта. Ето защо сме убедени, че интерпретацията на фактите в решението на Комисията е неправилна и всички действия на Fashion Days са били предприети добросъвестно и в съответствие със закона, пише още в становището.
Коментари: 0