Ferrari ще прави електрическа суперкола

Компанията ще представи и първия си SUV до края на 2019 г., обяви Серджо Маркионе

Ferrari ще прави електрическа суперкола

Снимка: Pixabay

Ferrari планира да създаде суперавтомобил, задвижван от батерии, за да конкурира Tesla Inc. във високия сегмент на пазара на електрически автомобили. Това каза главният изпълнителен директор на компанията Серджо Маркионе по време на автомобилното изложение в Детройт, съобщава Блумбърг.

Производителят на състезателни автомобили, част от Fiat Chrysler Automobiles NV, разширява своята гама, за да увеличи продажбите, без да губи ексклузивитет, свързана с италианския дизайн и супер бързите роудстъри.

Маркионе, който оглавява и двете компании, заяви още пред репортерите на автомобилното изложение в Детройт, че Ferrari ще представи първия си SUV, който ще бъде "най-бързият на пазара" до края на 2019 или 2020 г.

Електрически спортен суперавтомобил Ferrari ще даде възможност на Маркионе да "открадне" продажбите и вниманието от Илон Мъск, чиито модели Tesla Roadster и Model S определят луксозния пазар на електрически автомобили години преди конкурентите. 

"Ако бъде направен електрически суперавтомобил, то Ferrari ще са първи в това", каза Маркионе. "Хората са удивени от това, което Tesla направи със суперавтомобила. Не се опитвам да омаловажа постиженията на Илон, но смятам, че това е постижимо от всички нас", коментира Маркионе.
Коментари: 0