Fiat Chrysler затваря четири завода в Италия

Очаква се те да подновят работа на 16 март

Fiat Chrysler затваря четири завода в Италия

Снимка: Fiat Chrysler

948 ~ 1 мин. четене
Fiat Chrysler спира производството на автомобили и временно затваря четири завода в цяла Италия, тъй като страната, която е осмата по големина икономика в света, предприе драстични мерки за карантина заради разпространението на коронавируса, предава CNN.

Този ход следва решение на италианското правителство да наложи обширни ограничения за пътувания и публични събирания, в опит да овладее най-страшното огнище на Covid-19 извън Китай.

Италиано-американският автомобилен производител заяви в изявление в сряда, че заводите ще бъдат затворени, а производствените темпове ще бъдат намалени, "за да се подкрепи националната кампания за справяне с кризата Covid-19".

Говорител на компанията заяви, че засегнатите фабрики ще бъдат затворени през останалата част от седмицата, за да "сведат до минимум риска от заразяване сред служителите". Очаква се заводите да отворят отново на 16 март.

За да ограничи контакта между работниците, компанията заяви, че ще увеличи пространството между служителите на техните работни станции. Това ще изисква промяна в производствените процеси и ще доведе до по-ниски дневни темпове на производство.

Други мерки за ограничаване на разпространението на вируса включват предоставяне на възможност на някои служители да работят от дома и да се контролира броя на посетителите във фирмените кафетерии.

Италия в понеделник наложи широки ограничения върху пътуванията и обществения живот в цялата страна, включително затваряне на училища, киносалони, музеи и фитнес зали и ограничаване на работното време за барове, ресторанти и магазини.

Според икономистите мерките вероятно ще тласнат вече нестабилната икономика на страната в рязък спад, който ще постави италианските хотели, туристически компании и ресторанти под силен натиск.
Коментари: 0