Фон дер Лайен: ЕС ще получи предвидените количества от ваксината на Pfizer

До края на първото тримесечие ЕС ще получи предвидените количества, каза тя днес

Фон дер Лайен: ЕС ще получи предвидените количества от ваксината на Pfizer

Снимка: БТА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е уверена, че ЕС ще получи предвидените количества от ваксините на Pfizer.

 

Тя заяви, че днес е научила за временните затруднения на Pfizer за производство на достатъчно количество ваксини срещу Covid-19. Тя уточни, че е разговаряла с ръководството на фирмата и е била уверена, че до края на първото тримесечие ЕС ще получи предвидените количества.

Фон дер Лайен поясни на пресконференция в Лисабон, че Pfizer временно ще забавят доставките в следващите седмици, за да внесат промени в производствената верига. Тя отбеляза, че фирмата разбира необходимостта графиците да бъдат спазвани, особено заради вече поставените първи дози и намаляващото време до вторите дози.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че евpoпeйcĸитe cтpaни, вĸлючитeлнo Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo, щe пoлyчaт пo-мaлĸo вaĸcини нa Рfіzеr oт oчaĸвaнoтo, cъoбщи Hopвeжĸия инcтитyт зa oбщecтвeнo здpaвe. Дocтaвĸитe щe зaпoчнaт дa нaмaлявaт, ĸoeтo дoпълнитeлнo ycлoжнявa бaвнoтo paзпpocтpaнeниe нa имyнизaциитe нa цeлия ĸoнтинeнт.

Коментари: 0