Ford продължава възстановяването си от кризата

Остарялата продуктова гама също удря продажбите

Ford продължава възстановяването си от кризата

Снимка: Pixabay

600 ~ 1 мин. четене

Китайските съвместни предприятия на американския автомобилен концерн Ford Motor отчетоха ръст на продажбите през юни на годишна база, тъй като най-големият автомобилен пазар в света продължава да се възстановява от пандемията от коронавирус, която засегна сериозно търсенето по-рано през годината, предава Reuters.

Базираното в Чунцин съвместно предприятие на Ford и Changan обяви по-рано днес, че продажбите му са скочили със 7.7% спрямо година по-рано. Компанията обаче не разкрива броя на продадените превозни средства. Новите SUV модели на Ford, включително Escape, Edge и Explorer, се търсят все повече от купувачите и допринасят за растежа на продажбите през изминалите месеци, се казва в изявление на концерна.

Jiangling Motors Corp (JMC), в която Ford притежава дял, заяви през изминалата седмица, че е продала 39 192 превозни средства през юни, което е с 67% повече спрямо година по-рано. Китайските съвместни предприятия на Ford отчетоха ръст при продажбите и през април и май, като по този начин помогнаха на американския концерн да стартира своя първи тримесечен растеж от третото тримесечие на 2017 г. От Ford заявиха, че остарялата продуктова гама е била причина за спада при продажбите преди три години.

Подкрепи Economic.bg