Френската полиция съобщи вероятната причина за пожара в „Нотр Дам“

Засега обаче катедралата все още се укрепва и следователите не могат да разследват инцидента отвътре

Френската полиция съобщи вероятната причина за пожара в „Нотр Дам“

Снимка: БТА

Френската полиция вече има вероятна хипотеза как е възникнал пожарът в катедралата „Парижката Света Богородица“, пише Associated Press. Според източник от правоохранителните органи в Париж най-вероятната причина за инцидента е късо съединение.

Служителят от френската полиция, пожелал да запази анонимност от съображения за безопасност, обяснил, че следователите все още нямат разрешение да започнат да разследват инцидента вътре в самата катедрала и да търсят по-конкретно как е възникнал пожарът и ако е късо съединение, какво го е предизвикало. Източникът на AP отбелязва, че „Нотр Дам“ продължава да бъде укрепван с дървени дъски, които да поддържат някои от засегнатите от пожара стени.

Припомняме, че в понеделник във всеизвестната катедрала в Париж избухна пожар. Вследствие на стихията рухна кулата с форма на стрела. Прокуратурата във френската столица обяви, че започва разследване за изясняване на причините за пожара.

Световните лидери Мануел Макрон, Доналд Тръмп, Ангела Меркел и Доналд Туск изразиха тъгата и ужаса от пожара в катедралата. Българският премиер Бойко Борисов заяви, че страната ни ще подпомогне възстановяването на катедралата „Нотр Дам“ финансово, както и чрез изпращането на реставратори и живописци.

Коментари: 0