Galaxy Fold ще се продава от утре в Южна Корея за $2 000

Компанията ще покрива 70% от разходите за ремонт на екрана веднъж в годината

Galaxy Fold ще се продава от утре в Южна Корея за $2 000
Samsung Electronics Co Ltd обяви, че първият й сгъваем смартфон, Galaxy Fold, ще бъде наличен в Южна Корея от 6 септември с 5-то поколение (5G) мобилна свързаност.

Най-големият производител на смартфони в света заяви, че устройството ще бъде на цена 2.398 милиона вона (1610.71 паунда или 2000 долара).
Дългоочакваният телефон първоначално трябваше да бъде пуснат на американския пазар през април, но стартирането се забави поради дефекти на екрана, открити в тестови устройства.

Фирмата заяви, че ще предлага версии на Galaxy Fold с поддръжка на 5G и LTE в избрани страни, включително Великобритания, Франция, Германия и САЩ, но не посочи датите на пускане.

Samsung обяви през юли, че ще бъде готова да продаде Galaxy Fold през септември, след като направи промени, включително укрепващи панти, които първите рецензенти намериха за проблемни.

Samsung ще предостави програма за потребителите на Fold, в която компанията покрива 70% от разходите за ремонт на екрана веднъж в годината, според изявлението.

Миналия месец китайският конкурент Huawei Technologies Co Ltd отложи планираното пускане през септември на своя първи сгъваем телефон -  второто му отлагане за тази година, тъй като пострада от ввключването й в американския търговски черен списък, който заплашва достъпа на технологичния гигант до важни американски технологии, като операционната система Android на Alphabet Inc.
Коментари: 0