„Газпром“ създаде нова структура за международните си проекти

Сред дейностите ѝ са предоставянето на заеми и други видове кредити

„Газпром“ създаде нова структура за международните си проекти
724 ~ 1 мин. четене

В състава на холдинга „Газпром“ се появи нова дъщерна компания ООО „Газпром международные проекты“, това съобщава изданието „Интерфакс“, позовавайки се своята бизнес платформа SPARK.

Всъщност компанията не е нова, а е само с ново име, преди това се казваше „Газпром Русская“ („Русская“ е отправната точка на газопровода „Турски поток“). Тя е трябвало да бъде оператор на строителството на „Турски поток“, но той е построен от друго дъщерно дружество - South Stream Transport B.V.

По-рано тя носеше името „Ковиктанефтегаз“ и премина в „Газпром“ като част от активите на ОАО "РУСИА Петролеум".

За генерален директор на "Газпром международни проекти" е назначен Дмитрий Хандога.

ООО "Газпром международные проекты" също промени основната си дейност пред Всеруския класификатор на икономически дейности. Сега това е "дейността на холдинговите компании", а преди това беше "изграждането на комунални услуги за водоснабдяване и канализация, газоснабдяване".

Също така сред новите видове дейности „международните проекти“ обявиха „предоставянето на заеми и други видове кредити“ и „друго парично посредничество“, „предоставянето на други финансови услуги, с изключение на застрахователни и пенсионни услуги, които не са включени в други групи“, „услуги в области на счетоводството, финансовия одит, данъчните консултации“ и др.

Коментари: 0