ГЕРБ е против ограничаването на избирателни права, патриотите го подкрепят

Цветан Цветанов и Валери Симеонов отрекоха да са се водили разговори за министерски постове

ГЕРБ е против ограничаването на избирателни права, патриотите го подкрепят
Предложението на президента Румен Радев за въвеждане на уседналост като условие за гласуване в чужбина е в правилната посока. Това каза пред Nova съпредседателят на коалиция „Обединени патриоти“ Валери Симеонов. Не така мисли обаче зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, според когото президентът Румен Радев е надвишил правата си предлагайки промяната в Изборния кодекс чрез Министерството на правосъдието.

В момента двамата са част от преговорния екип, който има за задача да изготви коалиционно споразумение, на база на което да се състави управляващо мнозинство. Те отказаха категорично да коментират подробности около преговорите, като казаха само, че са се споразумели по 7 от общо 18 секторни политики.

По думите на Валери Симеонов досега не са обсъждани министерски постове и състав на бъдещото правителство. Също така той бе категоричен, че бившият финансов министър Владислав Горанов е потвърдил, че има пари за увеличаване на пенсиите, но отказа да каже до какво ниво.

„Нашата позиция е в тази посока. Приветствам предложението на Радев. Трябва да се търси всякакъв начин да се намали влиянието на Турция“, каза Валери Симеонов. „Ще внесем законопроект за ограничаване на гласуването в чужбина. Ще преценим как да го направим“, добави той.

„Тук имаме разминаване. Не мисля, че президентът трябва да има законодателна инициатива. Той стана президент с фалшивите новини, с проруска кампания. Постигна една победа, която не заслужаваше да получи“, добави Цветанов.
Коментари: 0