ГЕРБ няма да подкрепи кабинет в настоящия парламент

Най-правилният избор е да вървим към предсрочни избори, заяви Цветан Цветанов

ГЕРБ няма да подкрепи кабинет в настоящия парламент
164 ~ 1 мин. четене

ГЕРБ няма да подкрепи съставянето на ново правителство в рамките на настоящия парламент. Това съобщи председателят на партията Цветан Цветанов. „Няма да участваме в съставянето и формирането на кабинет в 43-ия парламент“, заяви Цветанов.

„Смятаме, че най-правилният избор е да вървим към предсрочни парламентарни избори, за да може действително да създадем условията и средата, в която може да чертаем политики и да не се отклоняваме от това, което декларирахме преди 2 години, приемайки управлението на страната“, посочи той.

„Не можем заложим принципите, които има ГЕРБ и да се съобразяваме с политики които не съответстват с цялостния модел на държавата“, категоричен бе Цветанов.

Депутатите от най-голямата партия в Народното събрание се събраха да обсъдят какво да бъде поведението на партията след като социалистите подкрепиха в пленарната зала предложението на Патриотичния фронт минималната пенсия от 2017 г. да бъде 300 лв.

Предложението не мина, но според депутатите от ГЕРБ показва затопляне на отношенията между Патриотите, които се надяват да съставят нов кабинет в рамките на този парламент, и БСП, въпреки изявленията на ръководството на левицата, че ще върне неизпълнен управленския мандат и че няма да подкрепи съставянето ново правителство.

Подкрепи Economic.bg