ГЕРБ няма да подкрепи правителство на Патриотичния фронт

Премиерът беше на разпит в прокуратурата заради ваксините

ГЕРБ няма да подкрепи правителство на Патриотичния фронт
248 ~ 1 мин. четене

ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандат на Патриотичния фронт. Това заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов, след като бе разпитан в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Той бе разпитан от следователи във връзка с бартера с Турция за ваксините.

Премиерът коментира изказването на съпредседателите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които са съгласни да запазят сегашните министри, но не и Борисов като премиер. "Няма по-подготвен за премиер на ГЕРБ от мен, когато се уморя ще дам път на другите", каза министър-председателят в оставка.

По повод разпита в следствието премиерът каза, че няма нищо лошо в това да се правят проверки и винаги е подчертавал, че те трябва да се извършват, когато има съмнения. Той е обяснил каква е процедурата при взимане на решение "на подпис". Това се е наложило, тъй като решението за ваксините е взето неприсъствено от министрите.

Според него, дали в оставка или не, няма връзка с това, че е на разпит. "Ако ни бяха викнали предишните 2-3 месеца да ни разпитват, щяха да кажат, че е предизборно. Преди това бяха изборите за местна власт. Всяка година има избори. Сега има предсрочни избори", поясни Борисов. По думите му по време на разпита са били коректни от прокуратурата. "Разясних как се взимат решения на подпис, какви обосновки се правят, какво като технология се прави", добави премиерът.

Борисов изрази предположение, че той и министрите му ще бъдат привикани и за сключения договор за ремонт на самолетите МиГ-29.

Подкрепи Economic.bg