Германия въвежда нови COVID мерки

Те ще засягат регионите, в които през последните три дни са регистрирани над 100 новозаразени на 100 хил. души

Германия въвежда нови COVID мерки

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

От утре, 24 април, в областите с висока честота на заболеваемост от COVID-19 в Германия влиза в сила вечерен час. Той ще е в интервала между 22:00 ч. и 5:00 ч. и ще важи за региони, в които през последните три дни са регистрирани над 100 новозаразени на 100 000 души, съобщиха от Министерството на външните работи.

По информация на българското посолство в Берлин към днешна дата тази гранична стойност е надвишена в почти всички градове и области в страната.

По време на вечерния час гражданите не могат да излизат от домовете си освен по неотложни причини, като до лечебно заведение или аптека. Разходки и джогинг са разрешени поединично до полунощ.

Също така гражданите задължително трябва да носят предпазна маска в обществения транспорт и да контактуват само с един човек от друго домакинство. Спортът на открито е разрешен само на до 2-ма души от едно домакинство и за групи до 5 деца до 14 години. 

Освен това според новите разпоредби в магазините за стоки, които не са от първа необходимост (хранителни, аптеки, оптики и др.), ще се влиза само след представяне на негативен тест за COVID-19 и при предварителна заявка, поясняват властите.

Коментари: 0