Германия стана \"най-добра марка\" сред държавите

Оценката се прави на базата на износ, управление, култура, население, туризъм и инвестиции

Германия стана \
180 ~ 1 мин. четене

Германия се нарежда под номер едно като най-добра държава в допитване сред гражданите на 20 страни. Това се случва за първи път от 6 години, съобщава британският вестник „Телеграф”.

Индексът за най-добра марка-държава Анхолд-Ропър измерва начина, по който дадена страна се въприема от гражданите на останалите държави. В допитването са участвали 20 000 души. Оценката се прави на базата на няколко показателя - износ, управление, култура, население, туризъм и инвестиции. 

Според експертите Германия успява да изпревари САЩ в проучването, защото то е направено през юли 2014 г., малко след като страната става световен шампион по футбол и с това печели всеобща симпатия. Марката „Германия” се нарежда на първо място, въпреки че икономиката на страната от лятото е в спад. 

САЩ, които са на върха на класацията от 2009 г. до миналата година, сега са изгубили първенството си. Това става заради начина, по който светът въприема ролята им за глобалния мир и сигурност.

Големият губещ през годините е Русия, която неизменно не се харесва на участниците в допитването. И тази година страната не успява да влезе дори в челната десетка - по същите причини като САЩ - заради противоречивата си роля за мира и сигурността в света.  

В първата десетка според индеска се нареждат Германия, САЩ, Обединеното кралство, Франция, Канада, Япония, Италия, Швейцария, Австралия и Швеция. 

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg