Гинка Върбакова ще съди наред

Евентуалният собственик на ЧЕЗ смята, че се тиражират неверни слухове за компанията и самата Върбакова

Гинка Върбакова ще съди наред
С нашите адвокати ще прегледаме всички изявления, обидни квалификации, откровени лъжи и инсинуации, които бяха тиражирани по наш адрес, включително и от най-високо политическо ниво. Ще търсим правата си по отношение на всички последващи спекулации и лъжи. Това каза собственикът на „Инерком България“, купувачът на ЧЕЗ и компанията, която е готова да прехвърли на държавата контрола над електроразпределителното дружество. Тя е на изслушване в парламента по скандала „ЧЕЗ“.

„Държим да защитим доброто си име и ще отговорим на всички спекулации, на грозните квалификации и определения, които бяха отправени към нас и нашите дружества. Дължим това преди всичко на  на хората, институциите и банките, с които работим, а и на себе си. Убедени сме, че това е наше законно право и единствено правилно и  отговорно поведение в тази ситуация“, каза Върбакова.

Тя е категорична, че няма да допусне „да ни превръщат в марионетка, да тиражират слухове, че сме подставени лица или че участваме в схеми за скрито придобиване на дружествата, притежавани от ЧЕЗ а.с. в България“.

„Който твърди подобни неща, ще трябва да ги докаже в съда! Подобни лъжи, волно или неволно, обслужват корпоративните интереси на влиятелни кръгове“, добави Върбакова.

Все пак „Инерком“ е готово да се срещне с президентската институция, с политическите централи, с представители на правителството, с парламентарни комисии – с една-единствена цел – „да кажем истината“; да оставим фактите да говорят, да успокоим обществената, политическата и медийната среда“.
Коментари: 0