ГКПП \"Капитан Андреево\" под вода

Пунктът ще остане затворен, МВР препоръчва да се ползват обходни пътища за Турция

ГКПП \
Граничният контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" е наводнен и затворен. В най-ниската част на пункта има половин метър вода, работата е преустановена, информира Нова тв.

На места нивото на водата достига 70-80 см до метър. Най-пострадал е районът , където се намира терминалът за ветеринарен контрол и входящите платна за тирове и леки автомобили. Снощи около 23.30 ч. пунктът е бил затворен за движение.

Движението на всички автомобили е спряно от полунощ, тежкотоварните се пренасочват към пункта "Лесово". От МВР препоръчват да се използват обходни маршрути за влизане в съседна Турция.

Спасителни отряди са изваждали част от служителите от работните места с лодки. Заливането на пункта е станало от преливащия приток на Марица р. Каламица. В долното си течение пък Марица е вдигнала нивото си с 1,5 м, и не може да поеме приливащите води на идващия от Сакар приток.

Проливните дъждове тази нощ наводниха Кърджали, Хасково и Димитровград, пише БГНЕС.

Към 2 часа след полунощ е прелял язовир Македонци край едноименното село, община Кърджали. Има залети домове. По-късно водната стихия е достигнала Хасково и Димитровград. Има десетки сигнали за наводнени къщи. Нивото на водата е метър - метър и половина. През последните часове да започнали да постъпват сигнали за наводнени домове и от Свиленград.
Коментари: 0