Глобалните разходи за IT сигурност ще скочат със 7% през 2017 г.

Доклад на Gartner прогнозира, че те ще достигнат $ 86.4 млрд. през тази година

Глобалните разходи за IT сигурност ще скочат със 7% през 2017 г.

Снимка: Pixabay

Глобалните разходи за продукти и услуги в сферата на информационната сигурност се очаква да нараснат до 86.4 млрд. долара през 2017 г. Това ще представлява увеличение в размер на 7% спрямо миналата година, посочват изследователите в маркетинговата фирма Gartner, цитирани от  Financial Express. 

Причината за скока се крие в зачестилите нарушения и нуждата от повишаване на кибер сигурността на ИТ инфраструктурата. Разходите ще продължат да растат в следващите години, като прогнозата е, че през следващата 2018-а те ще достигнат 93 млрд. долара. 

Според доклада на Gartner услугите за сигурност ще продължат да са най-бързо развиващият се сегмент, в това число ИТ аутсорсинг, консултиране и внедряване на защитни системи. 

На този фон обаче се очаква забавяне в растежа на хардуерните поддръжки. Причината е, че в бъдеще предстои да се внедряват все повече технологии от нов тип като виртуални устройства и облачни услуги например, които не съществуват физически и практически нямат нужда от хардуерна поддръжка. 

В доклада се обръща внимание и на новия Общ регламент за защита на данни на ЕС – GDPR, който предстои да влезе в сила през май месец 2018 г. Заради строгите рамки на документа се очаква компаниите да направят допълнителни инвестиции, така че да защитят загубата на данни.
Коментари: 0