19-годишният предприемач, който иска да надвие Snapchat

Даниел Сингър е създател на приложението Panda

19-годишният предприемач, който иска да надвие Snapchat
"Аз буквално израснах в Snapchat", казва Даниел Сингър. - Използвах го още от 11-годишна възраст".

Сега, на 19-годишна възраст, Сингър създава своя собствена компания с надеждата да отведе технологията на Snapchat една крачка напред.

Сингър е основателят на Panda, ново приложение за социални медии, което създава анимирани, интерактивни филтри, подобни на тези на Snapchat, чрез изцяло нова среда: глас.

"Panda се опитва да визуализира какво казвате", казва Сингър. "Искаме да превърнем разговорите във филми на Pixar в реално време."

Амбициите на Сингър за Panda привличат вниманието на инвеститорите в Силициевата долина. Тази седмица той обяви приключването на целогодишен цикъл за набиране на средства, в койтое събрал 850 000 долара от инвеститори, сред които са Shrug Capital,  партньорът във Founders Fund Сайън Банистър, Social Capital и Afore Capital.

"Опитваме се да създадем инструменти хората да общуват по-добре", казва Сингър. "Опитваме се да създадем по-интимна форма на общуване, където можете да визуализирате това, което хората казват, със собствените си очи".

Технологията на Panda работи по подобие на стикерите на Snapchat, но се задейства от звукови сигнали. Например, ако използвате приложението Panda и му кажете на висок глас, че ядете, то в устата ви ще се появи парченце анимирана пица. Кажете думата "слънчеви очила" и чифт лъскави очила се материализират на лицето ви. Споменете думата "парти" и на главата ви ще се появи цветна виртуална шапка.
Тези филтри са само началото на бъдещите възможности на Panda, казва Сингър. Неговата крайна цел е да създаде цели визуални диорами, предизвикани използването на сложни лексикални форми по време на обаждане през приложението Facetime на Apple.

"Искаме да бъдем по-добри от вашето въображение", казва Сингър. "Имаме тези невероятни суперкомпютри в джоба си, които могат да съживят всеки разговор, и така се опитваме да направим въображението реално".

Въпреки че Сингър все още е тийнейджър, той вече е сериен предприемач. Още на 12 години основава предишното си начинание - уебсайт, наречен YouTel. Сайтът, който събрал 3,1 милиона потребители - предимно тийнейджъри, получава финансиране от $200 000.

Като 14-годишен Сингър управлява четирима служители, които са помогнали YouTell да се превърне в неработещото вече приложение за iPhone Backdoor и да спечели два патента.
Коментари: 0