Google Earth идва в нова версия през април

Услугата ще представи най-новите си ъпдейти на 18 април

Google Earth идва в нова версия през април
Четири дни преди Деня на Земята услугата за виртуална разходка по земното кълбо Google Earth идва в изцяло нова версия. От компанията обявиха, че ще представят последните ъпдейти на 18 април в Ню Йорк, пише Digital Trends. 

От компанията не дават подробности за какви точно нововъведения става дума, но се предполага, че те ще включват изцяло нов интерфейс на услугата и допълнителни функции за виртуална реалност. 

Припомняме, че през 2016 година бе анонсирано приложението Google Earth VR, което обаче засега е достъпно единствено за устройствата HTC Vive. Предполага се, че новите ъпдейти ще дадат възможност за ползване на услугата с добавена реалност и на други устройства. 

Google Earth е създадена от компанията Keyhole Inc през 2004 г. Година по-късно софтуерът бе достъпен за сваляне на персонални компютри, а през 2008 г. и за смартфони, първоначално само за iPhone. Оттогава софтуерът е набрал изключителна популярност и досега е бил свалян от милиарди потребители по целия свят.

Услугата предоставя на потребителите възможност да разглеждат 3D сателитни снимки с висока резолюция. Чрез Maps Gallery пък може да се наблюдава в реално време земетръсната активност на планетата, както и да се следят самолети по време на полет. 
Коментари: 0