Google призна грешка и деактивира функция в новия си Home Mini

\"Умният\" гласов асистент се очаква да излезе на пазара идната седмица

Google призна грешка и деактивира функция в новия си Home Mini

Снимка: Screenshot

Google деактивира една от функциите в предстоящия си „умен“ високоговорител Home Mini, след като рецензент откри, че чрез нея устройството го записва без негово знание и съгласие. 

Проблемът, според Google, е възникнал заради повреда в бутона върху устройството, което води до неволната му активация, пише Business Insider. От компанията признаха грешката и публикуваха актуализация на софтуера, която спира функцията за всички потребители, докато не се намери дълготрайно решение.

Възникналата ситуация е смущаваща за Google, която иска да се сбори с конкурентите Apple и Amazon, за да завладее все още малкия, но перспективен пазар с гласовия асистенти, задвижвани от изкуствен интелект. 

В изявлението на Google се посочва, че компанията има много сериозно отношение към поверителността на потребителите и качеството на продуктите. „Въпреки че получихме само няколко известия за този проблем, искаме хората да имат пълно спокойствие, докато използват Google Home Mini“, изтъкват още от технологичния гигант. 

В тази връзка те са взели решение да премахна окончателно всички „touch” функции върху Home Mini. „Както и преди, най-добрият начин да управлявате и активирате Google Home Mini е чрез глас, казвайки „Ok, Google“ или „Hey, Google“. 

50-доларовото устройство Home Mini се очаква да влезе в продажба следващия четвъртък. Проблемът с нерегламентираното подслушване бе разкрит от Артем Русаковски, репортер в Android Police, който е получил тестова единица. По време на пробите той е открил, че то се включва от само себе си, записва разговорите и ги качва в Google. 
Коментари: 0