Google спира едно от своите чат приложения

Причината - не е прието добре

Google спира едно от своите чат приложения
Още едно приложение на Google е на път да бъде спряно - този път чат приложението Google Allo.

Според информация в 9to5Google, смарт приложението за съобщения на технологичния гигант, което е оборудвано с Google Assistant, скоро ще бъде спряно.

Google обаче засега не са коментирали информацията, пише Business Insider.

Allo бе обявено на конференцията за разработчици на компанията през май 2016 г. и след недобро приемане компанията каза през април 2018 г., че "спира инвестициите" в приложението. "Продуктът като цяло не е постигнал нивото на приемане, за което се надявахме", каза тогава Анил Сабарвал, вицепрезидент по продуктовата политика в Google.

Решението за спирането на Allo има стратегическо значение, тъй като компанията обяви също през април 2018 г., че работи върху инициатива, позната като Google Чат. Google Чатът ще бъде подобен на SMS и iMessage на Apple, създавайки нов универсален стандарт за текстови съобщения за потребители на Android, известни като богати комуникационни услуги (или RCS).

Щом Google потвърди за спирането на Allo, приложението ще се присъедини към Google Buzz, Google Wave и Gchat - технически наречен Google Talk - в гробището за чат приложения.
Коментари: 0