Горанов: Няма причина да подаваме оставка

Според финансовия министър правителството има много работа по спасяването на държавата в безпрецедентната здравна и икономическа криза

Горанов: Няма причина да подаваме оставка

Снимка: Красимир Свраков

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Правителството няма да подаде оставка, защото липсват легитими основания за това. Ние имаме много работа по запазването на икономическата стабилност и борбата с епидемията. Това каза финансовият министър Владислав Горанов в Пловдив, цитиран от bTV, където лично обеща да даде 17 млн. лв. за модерна детска клиника и онкохематология, която ще обслужва цяла Южна България.

Припомняме, че в момента се провежда Национален съвет за тристранно сътрудничество, на който социалните партньори обсъждат промяна в Кодекса на труда. Предложенията предвиждат увеличаване на цената на нощния труд, удвояване на възможността за полагане на извънреден труд и по-високо санкции за работодателите, които не плащат осигурителни вноски.

Горанов коментира, че исканията за оставката му заради пликове с пари, за които говори бизнесменът Васил Божков, са неадекватни, тъй като той такива пликове не е виждал.

Финансовият министър обясни твърденията на хазартния бос с „горещия климат в Дубай“. Според Горанов декларацията на американското посолство, в която се посочва, че САЩ подкрепят протестите и призовават за върховенство на закона и независима съдебна система, е напълно адекватна и в нея няма нищо притеснително за управляващите. 

Той е категоричен, че искането за вот на недоверие е израз на безсилие и БСП няма никакви реални аргументи.

Коментари: 0