Готвят нов проект за ремонт около НДК

Това се налага заради редица проблеми с хидроизолацията на обекта

Готвят нов проект за ремонт около НДК

Снимка: Стоян Йотов

4184 ~ 1 мин. четене

Нов проект за ремонт на площадното пространство пред НДК /площад "България"/подготвят от Столична община. Предвиденo е изграждане на нова хидроизолация на плoщада който трябва да приключи до май 2016 г. Това каза Мария Бояджийска, зам.-кмет на Столична община, при проверка на изпълнението на ремонта при НДК.

Редица проблеми с хидроизолациите на обекта са установени по време на ремонта на пространството около НДК. Те са вследствие на тяхното компрометиране при влизане на тежки машини, коментира още тя.

"В тази връзка площадното пространство пред НДК беше отложено за изпълнение и в момента се подготвя цялостен нов проект, тъй като само с частичен ремонт на настилките няма да можем да коригираме установените дефекти в хидроизолациите", уточни тя.

Очаква се проектът да бъде изпълнен до края на месец май 2016 г. Трябва да бъде направена изцяло нова хидроизолация, както и изцяло нова настилка от гранит. Бояджийска добави, че новият проект трябва да бъде готов до средата на ноември, след което да се уточни и неговата цена, предава агенция "Фокус".

По думите на Бояджийска, все още е трудно да се определи стойността на проекта, защото зависи от материалите, заложени от проектантите, а финансирането ще е от бюджета на общината. "Предстои отделна обществена поръчка за избор на изпълнител. Ние преценихме, че не е редно да правим частичен ремонт, при условие, че цялата хидроизолация води след себе си проблеми и течове в подлеза на НДК, които са опасни за конструкцията му.”

Подкрепи Economic.bg