Hyundai създава луксозен клас автомобили

Производителят ще се конкурира с BMW и Mercedes-Benz

Hyundai създава луксозен клас автомобили
504 ~ 1 мин. четене

Нови луксозни автомобили под марката Genesis пуска на пазара автомобилният производител Hyundai. До 2020 г. се очаква компанията да пусне шест модела от марката. Новите луксозни автомобили ще дадат възможност на Hyundai да се конкурира с международни производители като BMW и Mercedes-Benz. За отделното производство на новия клас автомобили съобщи вицепредседателят на директорите на корейската компания Чон Исон.

Седанът на Genesis ще се нарича G80, а по-малогабаритната версия ще е G70. Луксозно SUV и спортно купе ще допълнят гамата от модели, като всички те трябва да са готови до 2020 г. Седанът, който ще е със задно предаване се очаква да дебютира във втората половина на 2017 г.

За разработката на новия автомобил Hyundai е привлякла европейски експерти. Genesis ще стартира в Северна Америка, Китай, Корея и Близкия изток. Навлизането на марката на европейския пазар и други части на Азия ще се случи след разрастването на Genesis.

Hyundai Motor Company е основана през 1967 г., от 1999 г. насам е член на Hyundai Kia Automotive Group. Базирана в Сеул. Компанията е най-големият автомобилен производител в Южна Корея и четвъртият в света: произвежда автомобили, камиони и автобуси.

Подкрепи Economic.bg