Градовете по света с най-колоритните коледни базари

Независимо от факта, че все още е есен, вече може да се подготвяме за пътуване в чужбина

Градовете по света с най-колоритните коледни базари

Снимка: Pixabay

Независимо от факта, че все още е есен, вече може да се подготвяме за пътуване в чужбина за коледните празници. Специалисти от британското издание на The Telegraph подредиха топ 10 на градовете, в които ни очакват коледни базари и фестивали.

Класацията започва с коледния пазар в Торонто, който традиционно се намира в историческия квартал на града, до дестилерията. Тук, в навечерието на празниците, ослепително блестящите павилиони заобикалят една от основните градски коледни елхи, а най-креативните занаятчии от Канада предлагат продуктите си.

Изненадващо, Хонг Конг е на второ място. На живописния насип в южната част на града през декември пазарът ще работи в духа на финландската Коледа. За туристите ще бъдат открити повече от 80 сергии с финландски и местни деликатеси, занаяти и подаръци.

На трето място в топ 10 е Москва. Британците съветват да обърнете специално внимание на стотиците арт предмети на изкуството, които украсяват ежегодно Москва, а след това да се разходите из коледните пазари, където да усетите вкуса на руското греяно вино.

Сред най-добрите коледни дестинации се нарежда и френският Страсбург. Местният празничен пазар, основан през 1570 г., е един от най-големите и най-старите в Европа. Той се простира през 12 квартала на града, а центърът му е от квадрат с коледни борове на височина 30 метра. За посетителите на изложението ще се предлага и ледена пързалка и около 300 сергии, които продават всичко - от торти и греяно вино до ръчно изработени подаръци и празнична украса.

Класацията включва и коледните пазари на Залцбург, Баден-Баден, Осло, Краков, Базел и Кьолн.

Коментари: 0