В част от Гърция баровете и ресторантите се затварят

Западният регион Янина и северния Кожани отчитат нарастване на новите случаи на Covid-19

В част от Гърция баровете и ресторантите се затварят

Снимка: Unsplash

2753 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

В западния гръцки регион Янина и северния Кожани ще бъдат наложени по-стриктни мерки върху публичните събирания и работата на барове, ресторанти и кафенета за период от две седмици. Тези мерки са предприети във връзка с големия брой коронавирусни инфекции, които са отчетени в страната, пише Ekathimerini.

Новите мерки включват затваряне на всички ресторанти, барове и кафенета от полунощ до 5 сутринта. Забраняват се църковните срещи, групови събирания и други мероприятия, които биха предизвикали струпване на много хора на едно място. Това е заявил зам.-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас.

Той допълва, че пазарите на фермерите ще могат да работят с 50% капацитет, като се спазва разстояние между продавачите от пет метра.

Властите също така забраняват събирането в публични или частни пространства - на повече от девет души. В ресторантите и баровете право да седят на една маса имат 4 човека, като спазват необходимата дистанция и използват маски, във всички открити и закрити пространства.



Подкрепи Economic.bg