Хакери добавиха порно съдържание към сайта на Летище Бургас

На началната страница на аеропорта има линк към порнографска страница

Хакери добавиха порно съдържание към сайта на Летище Бургас
4787 ~ 1 мин. четене

Сайтът на Летище Бургас бе компрометиран от неизвестни засега хакери. На водещата страница на летището е вмъкнат линк към сайт с порнографско съдържание, показа проверка на Economic.bg.

Не е ясно дали има последствия за информационните масиви на летището, свързани със сайта и дали има изобщо такива. В съобщението „Уважаеми пътници, Летище Бургас ще бъде затворено за полети в периода от 31.10.2016 до 30.12.2016 поради изпълнението на голям инвестиционен проект, който налага porn закритие на пистата за излитане и кацане.“ е вмъкнат хиперлинк към турски порно сайт.

Съобщението е видимо на българската, английската и руската езикови версии на сайта. Обикновено целта на подобни хакерски намеси е увеличаване на трафик към порнографския сайт.

"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, операторът на Летище Бургас, обяви на сайта на си в края на октомври, че аерогарата няма да работа до края на декември заради изпълнението на "мащабни инфраструктурни проекти" за реконструкция и рехабилитация на пътеки за рулиране. Най-вероятно от края на октомври сайтът не е бил обновяван с нова информация.

На всички посочените телефони на сайта на летището никой не отговоря.

Подкрепи Economic.bg